Shenzhen OK Biotech Technology co, LTD (SZOB)
Kategorija proizvoda

Anastrozol (120511-73-1)

Anastrozol, prodat pod trgovačkim imenom Arimidex, između ostalog, je lek koji se koristi kao dodatak drugim tretmanima za rak dojke. Naročito se koristi za rak dojke pozitivnog hormona. Takođe je korišćena za sprečavanje raka dojke kod osoba sa visokim rizikom. Uzima se usta.


1. Šta je Anastrozole sirovi prah?

Anastrozol, prodat pod trgovačkim imenom Arimidex, između ostalog, je lek koji se koristi kao dodatak drugim tretmanima za rak dojke. Naročito se koristi za rak dojke pozitivnog hormona. Takođe je korišćena za sprečavanje raka dojke kod osoba sa visokim rizikom. Uzima se usta.


Anastrozol je lek za lečenje raka i poznat je po brendu Arimidex.

To je tretman za postmenopauzalne žene sa rakom dojke koji je osjetljiv na hormone.


Anastrozol oralna tableta dostupna je kao lijek Arimidex i kao generički lek. Generički lekovi obično koštaju manje. U nekim slučajevima, oni možda neće biti dostupni u istim jačinama ili doznim oblicima kao i verzija brenda.

 

Uobičajeni neželjeni efekti uključuju vruće bljeske, promjenjeno raspoloženje, bol u zglobovima i mučnina. Teški neželjeni efekti uključuju povećani rizik od srčanih oboljenja i osteoporoze. Znate da upotreba tokom trudnoće nanosi štetu bebi. Anastrozol je u porodici lekova koji inhibiraju aromatazu. Radi blokiranjem stvaranja estrogena.
 

2. Kako Anastrozole proizvodi sirovi prah?

Anastozol smanjuje količinu estrogena u organizmu. Ženski seksualni hormoni estrogen i progesteron stimulišu mnoge vrste raka dojke da raste. Snižavanje nivoa estrogena može zaustaviti ili usporiti rast ćelija raka dojke.

 

Anastrozol blokira proces koji se zove aromatizacija koja menja seksualne hormone zvane androgene u estrogen. To se uglavnom dešava u masnim tkivima, mišićima i koži i potreban je određeni enzim nazvan aromataza.

 

Hormoni su hemijske supstance koje proizvode žlezde u telu, koje ulaze u krvotok i mogu izazvati efekte u drugim delovima tela. Na primer, testosteron se pravi hormon u testisima i odgovoran je za muške karakteristike kao što je produbljivanje glasa i povećana telesna kosa. Upotreba hormonske terapije za lečenje raka zasniva se na zapažanju da rast ćelija karcinoma može djelimično zavisiti od vezivanja hormona na receptore na površini ćelija karcinoma.

 

Hormonske terapije mogu da rade kroz metode kao što su zaustavljanje proizvodnje određenog hormona ili ometanje vezivanja hormona na receptor kancera. Različite vrste hormonskih terapija kategorizovane su po njihovoj funkciji i / ili vrsti hormona koji je pogođen.

 

Anastrozol je inhibitor aromataze. To znači da blokira enzim aromatazu (pronađena u mišićima, koži, grudima i masti tela), koji se koristi za pretvaranje androgena (hormona koje proizvode nadbubrežne žlezde) u estrogene. Ćelije tumora zavisne od estrogena raste manje kada nema estrogena.

 

Anastrozol pripada klasi lekova koji se nazivaju inhibitori aromataze. Blokiraju proizvodnju estrogena, što je ključni stimulator raka dojke. Klasa lekova se odnosi na lijekove koji rade slično. Oni imaju sličnu hemijsku strukturu i često se koriste za tretiranje sličnih uslova.

 

Kod žena u postmenopauzi, enzim nazvan aromatazom menja hormone koji se nazivaju androgeni u hormonski estrogen. Mnogi tumori raka dojke rastu kada je estrogen prisutan. Anastrozol zaustavlja aromatazu od rada. Ovo smanjuje količinu estrogena u vašem tijelu i tkivu raka.
 

3. Kako koristiti sirovi prah Anastrozole ?

Anastrozol se koristi sa drugim tretmanima, kao što su hirurgija ili zračenje, za lečenje ranog raka dojke kod žena koje su doživele menopauzu (promena života, kraj mesečnih menstrualnih perioda). Ovaj lek se takođe koristi kod žena koje su doživele menopauzu, kao prvi tretman raka dojke koji se širio unutar grudi ili u druge oblasti tela. Ovaj lek se takođe koristi za lečenje raka dojke kod žena čiji se rak dojke pogoršao nakon uzimanja tamoksifena (Nolvadex). Anastrozol je u klasi lekova nazvanih inhibitorima ne-steroidnih aromataza. Radi na smanjenju količine estrogena koji čini telo. Ovo može usporiti ili zaustaviti rast mnogih vrsta ćelija raka dojke kojima je potreban estrogen za rast.

 

Anastrozol dolazi kao tableta koja se uzima usta. Obično se uzima jednom dnevno sa hranom ili bez nje. Uzimajte anastrozol u isto vreme svaki dan. Pažljivo pratite uputstva na nalepnici na receptu i pitajte svog lekara ili farmaceuta da objasne bilo koji deo koji ne razumete. Uzmite anastrozol tačno prema uputstvu. Ne uzimajte ga manje ili više od toga ili češće ga odnesite od svog lekara.

 

Pre uzimanja anastrozola,

obavestite svog lekara i farmaceuta ako ste alergični na anastrozol, ili bilo koji drugi lek ili neki od sastojaka u anastrozolu. Pitajte svog farmaceuta za listu sastojaka.


obavestite svog lekara i farmaceuta o drugim lekovima na receptu i bez recepta, vitaminima, prehrambenim dodatcima i biljnim proizvodima koje uzimate ili planirajte. Obavezno navedite nešto od sledećeg: lekovi koji sadrže estrogen kao što je hormonska terapija (HRT) i hormonske kontracepcije (pilule za kontrolu rađanja, zakrpe, prstenovi i injekcije); raloksifen (Evista); i tamoksifen (Nolvadex). Vaš lekar će možda morati da promeni doze vaših lijekova ili da vas pažljivo prati neželjene efekte.


obavijestite svog liječnika ako imate ili ste ikada imali visok holesterol, osteoporozu (stanje u kojem su kosti krhke i lako se slome), jetru ili bolesti srca.

trebalo bi da znate da anastrozol treba uzimati samo žene koje su podvrgnute menopauzi i ne mogu zatrudneti. Međutim, ukoliko ste trudni ili dojite, trebalo bi da obavestite svog lekara pre nego što počnete da uzimate ovaj lek. Anastrozol može štetiti fetusu.

 

Anastrozol se koristi za lečenje raka dojke. Koristi se samo kod žena koje su prošle kroz menopauzu. Konkretno, koristi se za:

lečenje ranog raka dojke. Daju se ženama sa hormonskim pozitivnim ili nepoznatim rakom dojke nakon operacije ili pored drugih terapija.


početni ili prvi tretman raka dojke koji se metastazira (širi se na druge dijelove tijela). Koristi se kod žena sa pozitivnim hormonskim receptorskim pozitivnim rakom dojke ili ženama kod kojih receptori hormona nisu poznati.


lečenje naprednog raka dojke. Dati je kada se bolest napreduje, čak i nakon ranog reagovanja sa tamoksifenom za lečenje raka.


Anastrozol ne deluje dobro kod žena sa rakom dojke negativnog receptora. Takođe, ne deluje dobro kod žena čija tela nisu odgovorila na tretman sa tamoksifenom.

4. Doziranje sirove prašine Anastrozole


Upotreba kod muškaraca

Anastrozol je testiran na smanjenje estrogena, uključujući estradiol, kod muškaraca. Prekomerni estradiol kod muškaraca može izazvati benignu hiperplaziju prostate, ginekomastiju i simptome hipogonadizma. Takođe može doprineti povećanom riziku od moždanog udara, srčanog udara, hronične upale, povećanja prostate i raka prostate. Neki sportisti i graditelji tela koriste anastrozol kao deo svog steroidnog ciklusa kako bi smanjili i sprečili simptome viška estrogena - ginekomastije, emocionalne labilnosti i zadržavanja vode. Podaci o studiji pokazuju da doze od 0.5 mg do 1 mg dnevno smanjuju serumski estradiol za oko 50% kod muškaraca, što se razlikuje kod žena u postmenopauzi.

 

Upotreba kod dece

Anastrozol se može koristiti bez etikete kod dece sa povremenim pubertetom ili decom pubertalne ginekomastije. Nakon početka puberteta, epifizna ploča počinje da se zatvara zbog povećane količine proizvodnje estrogena koja izbegava lokalni metabolizam i širi se u cirkulatorni sistem. Pokazano je da pomaže u usporavanju ovog procesa i povećanju predviđanja visine odraslih kod adolescentnih mužjaka tretiranih peptidnim hormonima na bazi proteina za lečenje nedostatka hormona rasta.

5. Upozorenje o sirovi prah Anastrozole

Ako se vaši simptomi ili zdravstveni problemi ne poboljšaju ili ako postanu još gore, pozovite svog doktora.

Nemojte deliti lekove sa drugima i ne uzimajte nikoga drugog.

Vodite listu svih vaših lekova (recepta, prirodnih proizvoda, vitamina, OTC) s vama. Dajte ovu listu lekaru.

Razgovarajte sa doktorom pre započinjanja bilo kakvog novog leka, uključujući recept ili OTC, prirodne proizvode ili vitamine.


Neki lekovi mogu imati drugi informativni letak o pacijentu. Proverite sa farmaceutom. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ovog lijeka, molimo vas da razgovarate sa svojim doktorom, medicinskom sestrom, farmaceutom ili drugim zdravstvenim ustanovama.


Ako mislite da je došlo do predoziranja, pozovite centar za kontrolu trovanja ili odmah dobijete medicinsku pomoć. Budite spremni da kažete ili pokažete šta je uzeto, koliko i kada se to desilo.


Ove informacije ne bi trebalo koristiti za odlučivanje da li uzimati anastrozol ili bilo koji drugi lek. Samo zdravstveni radnik ima znanje i obuku kako bi odlučio koji lekovi su pogodni za određenog pacijenta. Ove informacije ne podržavaju nikakav lek kao bezbedan, efikasan ili odobren za liječenje bilo kog pacijenta ili zdravstvenog stanja. Ovo je samo kratak pregled opštih informacija o ovom leku.


NE sadrži sve informacije o mogućim upotrebama, uputstvima, upozorenjima, merama predostrožnosti, interakcijama, štetnim efektima ili rizicima koji mogu primeniti na anastrozol. Ove informacije nisu specifični medicinski saveti i ne zamenjuju informacije koje dobijete od zdravstvenog osiguranja. Morate razgovarati sa zdravstvenim radnikom za potpune informacije o rizicima i koristima korišćenja ovog lijeka.

 

Upozorenje o srčanoj bolesti: Ako imate rani rak dojke i istoriju blokade u srčanim arterijama, anastrozol može uzrokovati nizak protok krvi u srce. Pozovite svog doktora odmah ako imate simptome, koji mogu uključivati:

kratak dah

oteklost u nogama i stopalima

pogoršavajući bol u grudima

Rizik gustine kostiju: Anastrozol može smanjiti gustinu kostiju u donjoj kičmi i bokovima. Vaš doktor će pratiti vašu mineralnu gustinu kostiju dok uzimate ovaj lek.

Upozorenje na holesterol: Anastrozol može uzrokovati povećanje nivoa holesterola. Viši nivo holesterola povećava rizik od srčanih oboljenja.

 

Anastrozol oralni tablet može interagovati sa drugim lekovima, vitaminima ili lekovima koje uzimate. Interakcija je kada supstanca menja način na koji lek deluje. To može biti štetno ili sprečiti da lek deluje dobro.

 

Da biste izbegli interakcije, lekar treba pažljivo upravljati svim lekovima. Obavestite svog lekara o svim lekovima, vitaminima ili lekovima koje uzimate. Da biste saznali kako ovaj lek može interakciju sa nečim drugim uzimanjem, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.
 

6. Šta je mogući neželjeni efekat sirove prašine Anastrozole?

Znaci alergijske reakcije, kao osip; košnice; svrab; crvene, otečene, blistave ili piling kože sa ili bez groznice; piskanje; čvrstoća u grudima ili grlu; problemi disanja ili razgovora; neobična hripavost; ili oticanje usta, lica, usana, jezika ili grla.

Znaci slabog raspoloženja (depresija), misli o samoubistvu, nervozu, emocionalnim usponima i padovima, misleći da to nije normalno, anksioznost ili nezainteresovanost u životu.

Znaci jetre kao što su tamni urin, osećaj umorni, ne gladni, uznemireni stomak ili bol u stomaku, stolice svetle boje, bacanje gore, ili žuta koža ili oči.


Znaci visokih nivoa kalcijuma kao što su slabost, konfuzija, osećaj umornog, glavobolja, uznemireni stomak i bacanje, teške stolice (konstipacija) ili bol u kostiju.

Kratkoća daha, velika težina ili otok na rukama ili nogama.


Slabost na jednoj strani tela, problemi pri govoru ili razmišljanju, promena u ravnoteži, opadanje sa jedne strane lica ili zamagljeni vid.

Oticanje, toplina, utrnutost, promena boje ili bol u nozi ili ruci.

Vrlo loša glavobolja.


Opekotina, utrnulost ili osećaj za trepavice koji nije normalan.

Bol ili pritisak u grudima.

Otkucaj srca koji se ne oseća normalno.

Promene raspoloženja.

Vrlo loša vrtoglavica ili prolazak.

Često prolazeći urinu.

Bol prilikom prolaska mokraće.

Osećaju se veoma umorne ili slabe.

Otečena žlezda.

Vaginalno krvarenje koje nije normalno.

Vaginalne svrbe ili pražnjenje.

Ljudi koji su ikada imali blok u krvnim sudovima srca (ishemična bolest srca) mogu imati više znakova problema sa protokom krvi u srce. Odmah pozovite svog doktora, ako imate novi ili lošiji bol u grudima ili nedostatak vazduha. 

 

7. Kupi sirovi prah Anastrozole f SZOB

  Posjetite našu online ljekarnicu i popunite narudžbinu sirovina Anastrozole.

  Definišite mesto isporuke, količinu proizvoda i način plaćanja.

  U periodu od 30 minuta, dobićete potvrdu vaše narudžbe.

  Biće poslat u roku od 12 sati.

 I want to leave a message
Obratite nam se
Adresa: HK: 6/C, Fo Tan industrijski centar, 26-28 blijed St Au Pui, Fo Tan, Novi Zeland, Hong Kong-Shenzhen: 8F, Fuxuan zgrada, br. 46, East Heping Rd, Longhua novi District, Shenzhen, PRC Kina
Telefon: +852 6679 4580
 Faks:
 E-pošte:smile@ok-biotech.com
Shenzhen OK Biotech Technology co, Ltd.(SZOB)
Share: